.

Bagajul de maternitate

Bagajul de maternitate
15 November, 2021

Bagajul de maternitate: produse necesare in geanta de maternitate pentru mama si bebe 

Dacă urmează să naști, probabil casa ta e plină de liste: listă cu ce are nevoie bebe, lista maternitate, liste și iar liste - daaar când vine vorba de bagajul de maternitate, chiar te sfătuim să faci o listă. Vei petrece în spital câteva zile, deci vei avea nevoie de o listă de lucruri care să-ți asigure confortul.  E vital să te asiguri că ai lucrurile importante atât pentru tine, cât și pentru cel mic gata pregatite - așadar, haide să descoperim împreună ce ar trebui să ai în geanta maternitate. 

 

Care sunt lucrurile necesare unei mamici la  maternitate?

 

Vei petrece în spital câteva zile, deci vei avea nevoie și de produse de igienă, și de îmbrăcăminte etc - în funcție de tipul spitalului la care alegi să naști (de stat sau privat), vei avea nevoie de mai multe / mai puține dintre aceste articole. Oricum ar fi și indiferent de regimul spitalului în care te internezi, vei avea nevoie de un bagaj de materintate cu lucruri care să asigure confortul tău și al...noului tău cel mai bun prieten! Noi vom vorbi despre bagaj spital nastere în ce privește spitalele de stat. Iată ce trebuie să aduci cu tine: 

Produse pentru ingrijire personala si igiena

 

Pentru că vorbim de o ședere de câteva zile, vei avea nevoie de produsele obișnuite de îngrijire, pe care le folosești acasă, dar nu numai:

·       produsele de igienă personală, precum șamponul și balsamul de păr, gel de duș, săpun, gel de curățare pentru față, pastă și periuță de dinți

·       prosoape - un prosop de corp, pentru mâini și de păr

·       perie de păr

·       deodorant

·       tampoane pentru sâni, care îți vor fi de folos odată ce vei naște

·       mai multe tipuri de șervețele - umede, uscate, speciale pentru lăuzie

·       absorbante

·       dezinfectant.

 

Obiecte vestimentare

 

În spital vei petrece 2 - 4 zile, în funcție atât de starea ta de sănătate, cât și a bebelușului. Cât vei sta în spital, vei avea nevoie nu doar de hainele în care te vei externa, ci și de:

·       cămăși de noapte, de preferat care să fie cu deschidere în față / speciale pentru alăptat

·       sutiene speciale pentru alăptare

·       șosete

·       lenjerie intimă din bumbac

·       lenjerie intimă de unică folosință 

·       papuci de casă comozi

·       haine comode pentru spital - poate vei vrea înainte să naști să te plimbi pe holuri ca să te detensionezi, de exemplu

·       haine pentru externare.

 

Produse pentru asigurarea confortului in perioada spitalizarii

 

Perioada în care stai în spital nu e cea mai plăcută - însă poți transforma experiența într-una mai pe gustul tău. Perioada spitalizării nu trebuie să îți genereze anxietate, ci, dimpotrivă, poate fi privită ca pe un timp de calitate pe care îl petreci până la venirea lui bebe pe lume - deci, poți faci din aceste ore sau zile un timp plăcut: poți citi sau desena, de ascultatul melodiei preferate nici nu mai spunem. În acest sens, iată ce poți aduce cu tine ca să îți sporești confortul:

·       fotografia partenerului, mai ales dacă în momentul respectiv nu se permit vizite în spital

·       căști, ca să ascunzi muzica ta favorită pentru relaxare sau podcastul preferat

·       materiale de citit, reviste sau cărți

·       pompa pentru sân

·       laptopul, dacă vei vrea să te mai uiți la un episod din serialul care îți place

·       extra: nu uita de încărcătorul telefonului mobil

·       asigură-te că ai și obiecte de veselă la tine: o cană, o farfurie, un bol și lingură / furculiță ar trebui să-ți fie suficiente. 

 

Produse necesare pentru alaptare

 

Dacă ai ajuns aici, felicitări! Înseamnă că ești o proaspătă mămică ce-și îmbrățișează puiul nou-născut. Și, odată cu nașterea, vine și etapa alăptării, o etapă pe cât de frumoasă, pe atât de complicată în unele cazuri. Ca să faci alăptarea mai confortabilă în spital, iată ce ar trebui să ai în bagajul de maternitate:

·       pompa pentru sân

·       tampoane pentru sâni 

·       crema pentru mameloane

·       sutiene pentru alăptare.

 

Obiecte necesare bebelusului in primele zile de viata

 

Îți ții în brațe toată averea, nu? Acum, că ți-ai cunoscut cel mai bun prieten, e timpul să te asiguri că și el (de fapt, că mai ales el) va avea tot confortul și siguranța de care are nevoie - pentru că le merită. Știm că te-ai îndrăgostit de el din prima, așa că vrei să îi oferi tot ce are nevoie încă din primele minute. Pentru asta, asigură-te că pui și geanta bebelusului în bagajul de maternitate:

 

Haine pentru bebelus

 

Chiar dacă nu veți sta foarte multă vreme în spital, e important să te asiguri că cel mic va fi îmbrăcat corespunzător. Și asigură-te că achiziționezi hăinuțele în cea mai mică mărime, ca să îi se potrivească cât mai bine. În ce privește îmbrăcămintea bebelușului, ar trebui să ai la tine: 

·       doar haine din bumbac, spălate și călcate de acasă

·       2 body în imprimeuri plăcute, care să nu fie într-o mărime prea mare

·       2 căciulițe potrivite, care să nu îi cadă micuțului de pe cap

·       2 sau 3 bluzițe - nu foarte subțiri, pentru că nu știi care va fi temperatura din spital

·       pantaloni

·       șosete

·       mănuși, pentru că bebelușii se pot zgâria dacă nu le poartă

·       botoșei, ca să te asiguri că le e cald.