.

Scutece bambus - multiple beneficii pentru bebeluș și mediu

Scutece bambus - multiple beneficii pentru bebeluș și mediu
11 February, 2021

Alegerea scutecului potrivit pentru bebelușul tău poate fi o provocare.

În primul rând, vrei ceva confortabil și delicat pentru pielea bebelușului. De asemenea, ceva care să fie eficient din punct de vedere al costurilor și, dacă ați auzit despre efectele dăunătoare ale celor mai frecvente mărci de scutece obișnuite, sigur cauți și ceva ecologic.

Un scutec de unică folosință standard se descompune în aproximativ 500 de ani. Având în vedere ca un bebeluș consuma în jur de 1.500 de scutece pe an, aceasta este o greutate masivă pe care o punem pe ecosistemul nostru, lucru ușor de evitat prin alegerea alternativelor de bambus.

Scutecele din bambus prezintă multe beneficii pentru sănătatea și confortul bebelușului, dar și pentru mediu. Bambusul este, fără îndoială, cea mai moale opțiune atunci când vine vorba de scutece și este cel mai blând cu pielea delicată a bebelușului. Ca o țesătură naturală poroasă, bambusul este mai respirabil decât alte tipuri de scutece și ajută la îndepărtarea umezelii de pe piele. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că sunt mai elastici și se potrivesc confortabil în jurul fundului bebelușului.

În afară de factorul de confort, bebelușul este protejat împotriva erupțiilor, iritațiilor.

Acest lucru se datorează faptului că bambusul este:

Hipoalergenic

Anti-fungic

Antibacterian

Respirabil

Fără alcool și fără parfum

Fiind o țesătură foarte respirabilă, scutecele din bambus produc, de asemenea, mai puține mirosuri (chiar și atunci când sunt lăsate umede) și ajută la reglarea temperaturii din scutec, ceea ce reduce în continuare creșterea bacteriilor. Ca fibră netedă, nici scutecele din bambus nu necesită tratament chimic, așa că pielea sensibilă a bebelușului tău nu va avea iritații sau erupții cutanate asociate cu alte scutece.

Ultimul lucru pe care îl vrei este ca bebelușul sau copilul tău să alerge cu umezeală sau să se trezească în mijlocul nopții, simțindu-se umed, incomod și incapabil să doarmă. Scutecele de bambus sunt cu aproximativ 70% mai absorbante decât bumbacul, având capacitatea de a absorbi de trei ori greutatea sa în lichid - ceea ce înseamnă că sunt mai confortabile și există mai puține scurgeri. Acest lucru este deosebit de important pentru bebelușii și copiii mici care au probleme cu umezirea patului, deoarece absorbția permite un somn mai bun și mai lung, fără disconfortul unui scutec umed. Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării bambusului este faptul că este o resursă ecologică. Bambusul este planta cu cea mai rapidă creștere din lume, unele soiuri crescând cu o rată de 50 cm pe zi. Când este recoltat, bambusul va crește lăstari noi din sistemul său radicular, astfel încât nu este nevoie de plantare sau cultivare suplimentară. Deoarece bambusul crește și se regenerează atât de repede, este o resursă ușor regenerabilă, care nu necesită substanțe chimice, pesticide sau îngrășăminte. Bambusul absoarbe de 5 ori cantitatea de dioxid de carbon, tolerează extremele secetei și inundațiilor și generează cu 35% mai mult oxigen decât copacii!


Bambusul este 100% biodegradabil, cu un proces de descompunere ecologic care nu prezintă nici o poluare sau dăunează mediului. Bambusul este delicat cu pielea bebelușului și cu mediul.