.

Cum să alegi corect scutecele pentru bebelușul tău?

Cum să alegi corect scutecele pentru bebelușul tău?
16 October, 2021

Toate mămicile își doresc ce este mai bun pentru bebelușul lor și aleg până la cel mai mic detaliu tot ce ține de acesta.

Scutecele sunt cele mai importante și folositoare invenții pentru nou născuți. Acestea ușurează munca  mămicilor și îi ajuta și pe cei mici să se simtă confortabil în primii ani de viață. Chiar dacă scutecele pentru bebeluși sunt invenții grozave și ușurează mult procesul, trebuie să știi cum să le alegi astfel încât să fie perfecte pentru bebelușul tău. 

 

Cele mai importante doua lucruri pentru un nou născut sunt confortul și siguranța. Scutecele nepotrivite pot să-i provoace bebelușului iritații și disconfort așadar mai jos regăsești câteva aspecte importante legate de scutecele pentru bebeluși.

 

Te întrebi de ce este atât de important să alegi cu grijă scutecele pentru cel mic?

 

Pielea unui nou născut este foarte sensibilă comparativ cu cea a unui adult. Din această cauză este foarte important să alegi cu grija scutecele. Sunt foarte multe modele de la diferite branduri, încearcă cat mai multe pana găsești produsul câștigător pentru bebelusul tau.

Un scutec de o calitate mai slabă poate avea un mare impact asupra sănătății nou născutului. 

 

Este important să înțelegi că primul an de viață al copilului este foarte important, el va folosi în această perioadă cele mai multe scutece. 

Haide să facem un calcul rapid, dacă înmulțim numărul lunilor în care micuțul poartă scutec cu cel al orelor dintr-o zi vom ajunge la concluzia că puiul tău poarta scutec peste 10000 de ore! 

 

 

Care sunt calitățile pe care trebuie să le aibă un scutec bun?

 

În primul rând capacitatea pe care o au de absorbție este un criteriu important. Un scutec care are un aspect frumos și doar îmbracă bebelușul nu este suficient pentru nevoile acestuia. 

În primii ani de viață bebelușul se hrănește cu o mare cantitate de lapte, ceea ce presupune o mare cantitate de urina dar și de scaune moi.

Din acest motiv este foarte important că scutecele pe care le consideri câștigătoare să aibă o bună capacitate de absorbție.

O modalitate prin care poți verifica acest lucru este prin observarea pielii bebelușului. În funcție de cât de uscată rămâne aceasta poți să înțelegi și nivelul de absorbție al scutecului purtat de micuț.

Nu trebuie să te îngrijorezi dacă pielea bebelușului este ușor uscată, deoarece acest lucru previne iritațiile neplăcute.

Bebelușul se vă simți foarte confortabil dacă cu ajutorul scutecului nu vor avea loc scurgeri accidentale.

În primii ani de viață bebelușul va fi schimbat foarte des, însă în perioada dintre aceste schimbări este necesar să se simtă confortabil.

 

 

Este adevărat că scutecul pentru bebeluș trebuie să  respecte forma anatomică a acestuia?

 

Cu siguranță da. Dacă te întrebi cum îți poți da seama că scutecul pe care l-ai ales pentru bebelușul tău este cel potrivit, este foarte simplu. Acel scutec trebuie să arate perfect pe corpul micuțului. Mai exact, scutecul perfect are forma unui chilot, ce se mulează perfect pe corpul micuțului și care arată cât se poate de natural.

 

În general îți poți da seama destul de ușor când scutecul nu este potrivit pentru forma anatomică a copilului tău. Cele care arată neobișnuit sau sunt prea patratoase sunt cu siguranță cele nepotrivite iar un alt aspect care să te ajute să identifici acest tip de scutec este acela că  împiedică mișcările firești ale copilului. Aici ne putem gândi la copiii care se mișcă sau au un mers mai ciudat, acest lucru este din cauza scutecului ce a fost ales nepotrivit. Chiar dacă la prima vedere nu pare grav, un scutec nepotrivit îi poate cauza multe probleme bebelușului tău. 

 

 

Cum știu ce măsură să aleg pentru bebelușul meu?

 

Este mult mai ușor decât îți imaginezi. Mărimea scutecului se calculează în funcție de greutatea micuțului iar în această situație îți vin în ajutor și indicațiile de pe pachet. Scutecele în general sunt gândite în funcție de perioada în care micuțul tău se află. În cazul în care acesta merge de-a bușilea, taraș sau chiar și în picioare trebuie să găsești scutecul potrivit pentru bebeluș în funcție de aceste perioade ale vieții lui.

 

Prețul este un aspect important de luat în considerare?

 

De multe ori un produs cu un preț ridicat nu da garanția unui produs de calitate iar un produs cu un preț scăzut nu înseamnă neapărat un produs de proastă calitate. Cel mai mult vă pot ajuta părerile altor părinți care deja au trecut prin această experiență și au o părere formată despre respectivul produs.

Majoritatea părinților își doresc ce este mai bun pentru copiii lor, așadar te poți încrede în recenziile cunoștințelor sau prietenilor. Cu siguranță nu îți vor recomanda un produs nepotrivit deoarece părinții sunt consumatori foarte sinceri în ceea ce privește produsele pentru cei mici.

 

Dacă plec de acasă pentru câteva zile cu bebelușul, cam cate scutece să am la mine?

 

O neclaritate pe care o au părinții este legată de numărul scutecelor pe care ar trebui să-l aibă la îndemână când nu sunt acasă cu bebelușul. De obicei un bebeluș are nevoie de o schimbare de scutec o dată la câteva ore așadar este nevoie cam de 5 scutece pentru o zi , însă este și mai bine dacă mai ai încă 2-3 scutece de rezervă.

 

Acestea au fost sfaturile cele mai importante, pe care să le iei în considerare când bebelușul vine pe lume. Sper că te vor ajuta în alegerea scutecelor potrivite pentru micuț. Respectând criteriile de mai sus cu siguranță nu vei întâmpină probleme pe parcursul anilor în care acesta va purta scutece. 

 

Poți arunca o privire și pe site-ul nostru în secțiunea "scutece" unde vei găsi scutece din gama Besuper Premium și Bamboo Planet. Noi, prin produsele noastre ne dorim să răspundem tuturor nevoilor bebelușilor și să le oferim o experiență plăcuta în primii ani de viață, atât lor cât și mămicilor care au nevoie să le fie munca cât mai ușoară.

Ne dorim că bebelușul tău să se simtă în siguranță și să nu simtă nici un fel de disconfort în primii ani de viață.